15.7.2012

Alle 18-vuotiaiden MM-kisaraportit - Venäjä


Blogin pääpaino on seuraavassa NHL-draftissa pelaajaraporttien ja tilannekatsauksien avulla. Ensin on vuorossa analyysit 2013 varattavien ykkös- ja kakkoskierrokselle povattujen lupausten otteista alle 18-vuotiaiden MM-kisoista huhtikuulta. Venäjä otti turnaukseen mukaan kolme kovaa, joista Valeri Nichushkin ja Nikita Zadorov edustivat alaikäisinä. Kaikki kolme on varustettu huomiota herättävällä varrella ja tietyillä huippuominaisuuksilla. OHL:ssä toisen kautensa aloittava loppuvuodesta 1994 syntynyt Sergei Kuptsov oli neljäs varausikäinen, mutta jäi vähälle vastuulle nelosketjussa. Kuptsovilla on edellisten tapaan kokoa, mutta enemmän fyysisyyttä otteissaan. 26 pisteen OHL-kauden ja turnauksessa tilastoihin jääneen yhden syöttöpisteen perusteella hän on ennakolta loppupään varauksia, jos sitäkään. Siirto suurempaan rooliin Bellevilleen ja väläytykset nopeuden ja taidon yhdistämisestä voivat nostaa hänen osakkeitaan.

Analyysit on jaettu luistelu-, vahvuudet-, heikkoudet-, parannettavaa- ja yhteenveto-osioihin. Yhteenvedon parannettavaa-kohdassa + tarkoittaa todennäköistä parannusta ominaisuuteen ja - epätodennäköisyyttä.

Nämä raportit on tehty pelkästään MM-turnauksen perusteella eivätkä ota huomioon aiempia otteita tai fyysisiä vaivoja.

Bogdan Yakimov KH 193/91 4.10.1994 Nizhnekamsk MHL

LUISTELU 
Kokoa löytyy ja tehoja on syntynyt. Yksi suurimmista syistä miksei Yakimovista ole ollut enemmän puhetta on heikko luistelu, joka vaikuttaa itsessään ja välillisesti hänen peliinsä. Suoranopeus on keskiarvon tasolla, ehkä jopa vähän yli, kun ottaa huomioon Yakimovin kyvyn luistella täydessä vauhdissa kiekon kanssa. Muut luistelun osa-alueet ovat pahasti jäljessä, tai ainakin vaiheessa. Esimerkiksi Sveitsi-pelissä Venäjä lähti nopeasti ylös punaviivalta päätyyn lauotun kiekon haltuun saatuaan. Yakimovin jäädessä keskialueelle laiturit kelasivat alhaalta vauhtia. Laiturit toivat kahdestaan kiekon ylös aina laukaisupaikkaan asti ja molemmat olivat ehtineet maaliviivan tuntumaan, kun Yakimov oli vasta matkalla p-pisteiden välissä. Kärjistetty esimerkki, mutta se kertoo niin Yakimovin luistelun vajaavaisuudesta kuin hänen tavastaan pelata. Yakimov tiedostaa luistelunsa vajaavaisuuden ja toimii sen mukaan (esim. ei käytä sivuttaisliikettä koskaan vaan sijoittuu niin, että pystyy luistelemaan mahdollisimman paljon suoraan). Se on toisaalta fiksua, mutta toisaalta virheiden kautta kehittymisen kannalta vähemmän viisasta.


VAHVUUDET 
Vaikka luistelu on silmiinpistävän heikkoa eikä Yakimovin taakse luistelupotkujen vähyydessä peliaikaan suhteutettuna jäänyt montaa pelaajaa, niin se ei tässä turnauksessa hänen onnistumistaan estänyt. Syy tähän on hänen eliittitason ennakointikykynsä. Heikompia maita vastaan Yakimov oli joka hetki vastustajia pari siirtoa edellä kyeten pelaamaan virheetöntä puolustuspeliä ja löytämään tyhjää tilaa hyökkäysalueelta. Yakimov on enemmän laukoja- kuin pelintekijätyyppiä ja hän hakee paikkaa hyvillä vaistoilla perimeter-alueelta. Laukaus lähtee terävästi ja Yakimov saa suunnattua sen tyhjään tilaan maalia. Paremmalla tarkkuudella maaleja olisi syntynyt enemmän. Vaikka suurin osa laukauksista lähtikin melko kaukaa, niin one-timerit ja rannarit olivat tarpeeksi kovia yllättääkseen keskitason refleksien maalivahdit. Älykkyydellä hän sijoittuu kovassakin tempossa oikein ja peliälyllä ottaa huomioon niin kiekon kuin omien ja vastustajien liikkeet. Nopealla aivotoiminnalla hän pystyy reagoimaan muuttuviin tilanteisiin ja ehtii paikalle ennen jalalla nopeampia vastustajia. Kovan tempon peleissä Ruotsia ja Kanadaa vastaan Yakimovin ennakointikyvyt hieman kärsivät, mutta hän oli silti kentän parhaimmistoa sillä osa-alueella. Venäjällä pelataan oletetusti hitaamman tempon peliä, mutta Yakimovin osoittama kyky sopeutua nopeampaan tempoon pelin edetessä kertoo lahjakkuudesta. Virheitä ei juurikaan syntynyt pelien alussa (ja äärimmäisen vähän koko turnauksessa) vaan pienillä peliälyllisillä muutoksilla Yakimov paransi peliään ja omalla tekemisellään sai painopisteen siirtymään enemmän vastustajan päätyyn. Tasaisuus pelistä ja vaihdosta toiseen kertoo kyvystä tiedostaa omat rajansa ja toimia niiden ylärajoilla. Asenne hyvällä tasolla, vaikuttaa nöyrältä.

HEIKKOUDET 
Yakimov ei ole perinteinen keskushyökkääjä vaan enemmän ketjun toimintaa tukeva toimija, joka on riippuvainen ketjukaverien toiminnasta ja tehokkuus perustuu vastustajien virheiden nopeaan reagoimiseen. Kiekonhallintapeli on määräävä tekijä useimpien joukkueiden pelitavoissa ja mitä korkeammalle tasolle noustaan niin sitä suurempi vastuu keskushyökkääjällä on kiekonhallinnan luomisessa ja ylläpitämisessä. Yakimov ei suoria hyökkäyksiä, joiden veturi hän usein on, lukuun ottamatta luo uutta (hän on hyvä vaistomainen haastaja suoraan luistellessa) vaan antaa muiden muuttuvien tekijöiden hoitaa sen. Luistelu pienentää Yakimovin vaikutusalueen kentällä pieneen osaan eikä hän pysty edistämään peliä tehokkaasti. Toinen merkittävä tekijä on hänen pehmeytensä. Yakimovin muuten hyvältä vaikuttavat tasapaino ja pelisilmä heikkenevät merkittävästi kaksinkamppailutilanteisiin mentäessä ja hän selviytyy harvoin voittajana niistä, ja silloinkin selvästi heikompia tai pienempiä vastustajia vastaan. Paineen alla pelaaminen ei ole yhtään luonteenomaista hänelle ja hänen muuten vahvat ominaisuutensa murenevat täysin vastustajan tullessa alle metrin päähän. Tämä pätee joka pelialueen 1vs1-tilanteissa kuin kiekonkuljetuksissa, jolloin Yakimov on kykenevä antamaan joko helpon syötön tai toimittamaan kiekkoa maalille. Virheitä hän harvemmin tekee tai jää hävityn kaksinkamppailun takia jälkeen, joten se ei tässä turnauksessa ollut niin merkittävä tekijä kuin se tulee aikuisten sarjoissa olemaan. Puhumattakaan erikseen NHL:stä ja sen fyysisestä luonteesta.

PARANNETTAVAA 
Aloituksissa Yakimov on hyvä nopeiden käsien ja ylävartalon liikkuvuuden ansiosta, mutta aggressiivisesti aloittavia vastaan hän ei jää taistelemaan. Kädet ovat nopeat, mutta ne voisivat olla pehmeämmät. Pehmeämmät kädet yhdistettynä parempaan alavartalon liikkuvuuteen toisivat monta ulottuvuutta lisää Yakimovin kiekonhallintapeliin. Yakimov haastaa vastustajia ainoastaan suoraluistelussa ja onnistui useasti joko harhautuksessa tai ulkokautta ohituksessa. Muussa tapauksessa luovuus, varsinkin rooli huomioon ottaen, on parannuksen tarpeessa. Jälleen kerran parempi liikkuvuus toisi uusia ulottuvuuksia toteuttaa asioita, kuten tässä tapauksessa luovuutta. Kuntotaso vaikutti olevan vajaavainen ja se ilmeni Yakimovin ottaessa lyhyempi vaihtoja kuin ketjukaverit Slepyshev ja Barabanov sekä jalan hidastuessa jäälläoloajan lähestyessä minuuttia. Turnauksen harvat virheet syntyivät joko Yakimovin ennakointivirheestä lahjakkaimpien ja luovempia vastustajia vastaan tai joukkuekavereiden virheiden paikkaamisesta, joihin hän ei jalalla ehtinyt. Myös keskialueella Yakimov oli jalalla aina myöhässä silloin, kun hän ei lukenut tilannetta selvästi paremmin kuin vastustaja. Vaikka Yakimov reagoi muuttuvaan ympäristöön nopeasti, niin heikkous toimia paineen alla ei välttämättä ole pelkästään luistelusta johtuvaa itseluottamuksen puutetta ja luonteenheikkoutta vaan saattaa johtua siitä miten pelaaja tilanteen reagoinnin jälkeen näkee eli pelisilmästä, jonka heikkoudeksi toteaminen johtaisi merkittävään NHL-potentiaalin laskemiseen. Yakimovin lahjakkuustasoa ei ole vielä kunnolla testattu, koska hän pelaa paljon hitaalla vauhdilla pelin ulkopuolella, jolloin ominaisuuksien toteuttaminen on helpompaa kuin niillä, jotka tekevät ratkaisut vauhdissa ja paineen alla.

YHTEENVETO
Ykköskierroksen tasoiset ominaisuudet: Älykkyys; ennakointi ja nopea pää, peliäly, vaistot, nopeasti lähtevä laukaus, koko, puolustuspeli, virheettömyys, tasaisuus.

Parannettavaa:
Luistelu + Parantaminen mahdollista huomioiden kohtuullisen hyvän tekniikan ja jalkanopeuden sekä -voiman suoraan luistelussa.
Aktiivisuus + Aktiivisuuden parantaminen ja enemmän ammattilaistason keskushyökkääjävaatimusten mukaan pelaaminen on lähinnä ajattelutavasta kiinni.
Kiekonhallintapeli – Heikko luistelu ja nykyinen pelityyli vaativat paljon muutosta ennen kuin kiekonhallintapeliä voisi toteuttaa tehokkaasti.
Luonne – Erittäin hankala muuttaa vahvuudeksi. Hyvä asenne asettaa odotuksia parannuksesta.

Valeri Nichushkin VLH/OLH 192/89 4.3.1995 Chelyabinsk MHL

LUISTELU
Päälle 190 senttisen pelaajan luisteleminen sulavasti kertoo aina lahjakkuudesta. Nichushkinin teränkäyttö on aivan eliittitasoa ja hänen luistimensa ovat jatkuvasti oikeassa asennossa eikä bambipotkuja tule lainkaan. Hänen koordinaationsa on parempi kuin linnuilla ja liu'ussa kitkakerroin on nolla. Nichushkin pystyy irtautumaan vastustajista niin suoraan luistellessa ulkokautta kiertäen kuin kulmissa nopeilla rytminmuutoksilla menettämättä kehonhallintaansa. Vakuuttavaa on, että jo eliittitasolla oleva luistelu voisi olla entistäkin parempaa jalkanopeuden ja rytminmuutosten kärsiessä hieman pitkistä jaloista. Painopisteen lasku voisi auttaa, jotta reisistä saa enemmän voimaa irti ja tasapaino paranisi paineen alla pelaamista varten. Lähtönopeus voi myös parantua räjähtävän voiman treenillä, mistä Nichushkin hyötyisi huomioiden hänen vajaan ennakointikykynsä. Luistelu on Nichushkinin pelityylin perusta ja hän tekee lähes kaikki ratkaisunsa vauhdista, usein kovasta vauhdista. Hänen vaikutusalueensa on luistelun ansiosta koko kenttä.

VAHVUUDET
Katso aiempi kappale. Seuraavaksi heikkouksiin... Luistelu on todellakin Nichushkinin näkyvin vahvuus, mutta pari muutakin ominaisuutta ovat vakuuttavalla tasolla. Nichushkin vaistoaa tilanteet nopeasti ennen useimpia vastustajiaan. Hänen vaistonsa keskittyvät pääasiassa vastustajan virheiden huomaamiseen, minkä seurauksena hän edistää peliä tehokkaasti joko hakeutumalla itse kiekon kanssa maalipaikalle harhautuksella ja nopeudella tai syöttäen vapaata syöttölinjaa pitkin pitkiäkin syöttöjä. Hänen vaistomaiset reaktionsa ovat useimmiten oikeita ja tehokkaita. Toinen selvä vahvuus on nopeat refleksit, jotka mahdollistavat irtokiekkojen löytämisen ruuhkista ja niihin ehtimiseen ennen samalta viivalta lähtevää vastustajaa. Kiekon saatuaan Nichushkin pystyy hallitsemaan sitä kovassakin tempossa ja näin hän joutuu usein tekemään. Kiekonkäsittely ja ratkaisut kovassa tempossa ovat päälle keskitason. Kiekon vauhtiin saatuaan Nichushkin on vaarallinen ja hän luo nopeudella vähintään pari paikkaa pelissä. Nichushkinilla on maalintekijäluonne ja hän keskittyy hyökkäyksissä oman ratkaisun tekemiseen. Hyökkäyksiinlähdöissä hän osaa ajoittaa nousunsa niin, ettei vastustaja ole heti iholla karvaamassa. Se tarkoittaa kiekon hakemista alhaalta. Oman pään pelissä Nichushkin on kansalaisuuteen ja ikään suhteutettuna hyvä, ennen kaikkea asenteen puolesta. Takakarvaus tuottaa tulosta ja Nichushkin on lähes aina puolustuksen apuna. Focus katoaa paikoin puolustusalueella varsinkin vastustajan liikuttaessa kiekkoa nopeasti, mutta kokonaisuutena Nichushkin saa kahden suunnan pelistä plussan.

HEIKKOUDET
Siinä missä luistelu on selvä vahvuus niin peliäly on selvä heikkous. Se on alle keskitason ominaisuus Nichushkinilla. Hänen ylläpitämänsä vauhti on osatekijä jatkuvaan pelin kannalta väärään paikkaan sijoittumiseen. Vaikka Nichushkin osaa hakeutua varsinkin hyökkäyksiinlähdöissä syöttöpaikoille, niin hänen sijoittumisensa muiden pelaajien suhteen ei ole peliä edistävää ja tehokkuus tulee ilmi ainoastaan, jos hän onnistuu nopeudella saamaan laukauksen aikaan. Huolestuttava puoli Nichushkinin peliälyssä on maalipaikoille hakeutumisen vaikeus. Hänen vahvoihin vaistoihinsa ei kuulu ennakointi ja se jää peliälyn varaan, joka ei paljon Nichushkinia hyödytä ja hän on harvoin vapaalla paikalla odottamassa syöttöä. Vastakarvatilanteissa Nichushkin saa harvoin kiekonriistoja aikaan tultuaan väärän etäisyyden päästä tarpeeksi lähelle. Pää pettää Nichushkinia myös kiekollisissa ratkaisuissa, jotka hän joutuu tekemään pitkälti vaistojensa varassa, sillä hänen pelisilmänsä hämärtyy vauhdissa ja keskittyminen moneen asiaan ei onnistu. Paineen alla toimiminen on myös kaukana luontevasta. Esimerkiksi useaan kertaan turnauksen aikana Nichushkin oli laukaisemassa, mutta ei kyennyt reagoimaan vastustajan blokkaukseen ja laukaukset kimposivat pois halutusta suunnasta. Toinen esimerkki on kiekonsuojaus, joka on teknisesti Nichushkinin vahvuus, mutta kyvyttömyys reagoida muihin muuttuviin tekijöihin on huonoa ja kiekon saa helposti tökättyä suojauksen alta pois. Koostaan huolimatta Nichushkinin fyysinen peli onnistuu lähinnä selvästi pienempiä ja hitaampia pelaajia vastaan. Hän taklaa paikoin kiekon juuri syöttänyttä, mutta kaksinkamppailuissa hänellä ei ole röyhkeää luonnetta. Röyhkeän luonteen puute on heikko asia maalintekijälle, jolta jää monta maalia tekemättä kahden metrin säteeltä maalista, josta noin kolmasosa maaleista syntyy. Luistelun ja koon mahdollistama dynaamisen pelityylinen toteutus vaatii parempia ajoituksia ja vahvempaa halua maalintekoon.

PARANNETTAVAA
Nichushkinin lahjakkuuden huomaa selvästi ja siksi erityishuomiota kiinnitetään ominaisuuksiin, jotka estävät häntä toteuttamasta potentiaaliaan. Peliäly on suurin parannusta vaativa tekijä ja se parantuu kokemuksen myötä. Yksinkertaisempi, heikkoudet huomioon ottava, pelityyli koko kentän hyötykäytön yrityksen sijaan voisi tehdä terää älykkyystasoltaan keskiarvoa olevalle maalintekijälle. Pysyvä siirto väärän puolen laidan maalintekijäksi voisi auttaa. Jotkin Nichushkinin tekemät ratkaisut väläyttävät hyvän tason pelisilmää ja älykkyyttä, mutta rajoittuvat tilanteisiin, joissa on aikaa ja tilaa. Hänen ratkaisunsa ovat perusteltuja ja idean toteutus on hyvä, mutta ne ovat usein tilanteen suhteen vääriä ja yksipuolisia. Nichushkin on luontevimmillaan kiekon kanssa vauhdissa. Muissa tilanteissa hänen itseluottamuksensa ei vaikuta olevan korkeimmillaan. Maalin tehtyään tai oman joukkueen onnistuessa/pelatessa hyvin Nichushkinin suoritustaso nousee, mutta hän voisi parantaa omia ominaisuuksiaan, joilla tasata itseluottamusta. Maalintekijäluonteena maalipaikkojen haistelua, laukauksen nopeampaa laukaisua ja suoritusvarmuutta pitäisi parantaa ennen kuin siirto ammattilaistasolle vie Nichushkinin tällä hetkellä tarvitseman tilan ja ajan pois. Kiekonkäsittelytaito on hyvää, muttei ainakaan vielä aivan huipussaan. Esimerkiksi syöttöjen taso vaihtelee. Nichushkin tekee hyvin töitä joukkueen eteen, mutta joukkuekavereiden huomioon ottaminen hyökkäyksessä on heikkoa ja kokonaisvaltainen pelaaminen sekä potentiaalin täysi hyödyntäminen jäävät vajaaksi. Kemiaa Nichushkin ei luontaisesti luo kanssapelaajiinsa, joten siinä mielessä hän on individualisti. Individualistit voivat menestyä, mutta he tarvitsevat kokonaisvaltaisemman osaamisen kuin mitä Nichushkin voi tällä hetkellä tarjota. Epätasaisuus roolin ja kykyjen suhteen tuo epävarmuutta, joka voi realisoitua kumpaan suuntaan tahansa: varausennusteen pysymiseen korkealla tai putoamiseen ykköskierrokselta.

YHTEENVETO
Ykköskierroksen tasoiset ominaisuudet: Nopeus, teränkäyttö, koordinaatio, vaistot, refleksit, kiekonkäsittelytaito, koko.

Parannettavaa:
Dynaamisuus + Voimatason, itseluottamuksen ja luonteen parantamisilla muutettavissa.
Paineen alla pelaaminen – Mahdollista parantaa, jos lahjakkuustaso riittää, mistä ei ole varmuutta. Ivan Hlinkassa nähdään onko parannusta tullut.
Oman pelityylin löytäminen + Kokemuksen karttuessa voi halutessaan löytää tyylin, jolla pelata rajojensa mukaisesti ja itsevarmasti.
Peliäly – Selvästi jäljessä muita ykköskierrokselle ennakoituja lupauksia.

Nikita Zadorov P 192/93 16.4.1995 CSKA MHL / London OHL

LUISTELU
Zadorov on Nichushkinin tapaan eliittitason luistelija, mikä on kadehdittavalla tasolla huomioiden koon. Zadorov ei jää luistimella koskaan jälkeen ja voi tehdä korkean tason peliä edistäviä siirtoja luistelutaitonsa ansiosta. Koordinaatio, liikkeen sulavuus ja jatkuvasti liikkeessä olevan Zadorovin liuku mahdollistaa taloudellisen energiankulutuksen ja runsaan peliajan. Zadorov on luontevimmillaan silloin, kun hän on liikkeessä ja hän tekeekin jatkuvasti kaarroksia pelin ulkopuolella, joiden aikana hän pystyy nopeisiin rytminmuutoksiin. Paikan tullen hän voi luistella kiekon helposti ulos omalta alueelta aina hyökkäysalueelle asti. Zadorov ei kuitenkaan ole kiekonliikuttajatyyppiä, joka edistää peliä omalla panoksellaan. Hänellä on paljon käyttämätöntä potentiaalia luistelunsa kanssa hyökkäyksiinlähdöissä, niiden tukemisessa, irtokiekkoihin rynnimisessä ja sivuttaisliikkeellä tilan luomisessa.

VAHVUUDET
Zadorov pelaa riskitöntä peliä ja tekee erittäin harvoin virheitä. Zadorovin ollessa kentällä Venäjää vastaan tuli korkeintaan muutamia maalipaikkoja per peli ja koko turnauksen aikana Zadorov oli kaksi kertaa kentällä Venäjän päästäessä maalin (molemmat Saksaa vastaan). Zadorov olikin Venäjän paras pakki omalla alueella ja yksi koko turnauksen parhaimmista. Heikompia ja hitaampia vastustajia vastaan Zadorov on ylivertainen pelkästään ennakointikyvyillä. Kun plus-tason ennakointiin lisätään luistelutaito, ulottuvuus ja nopeat reaktiot, niin London saa mahdollisesti Olli Määtän tasoisen pakin toista vuotta perättäin Import Draftista. Yksittäisissä tilanteissa Zadorov oli käytännössä mahdoton päihittää ilman Zadorovia selkeästi korkeamman tason lahjakkuutta. Puolustustekniikat ja ymmärrys vastustajan liikkeistä ovat korkealla tasolla ja Zadorov valitsee erittäin usein tehokkaimman tavan puolustaa ja hallitsee niin ennakoinnin, sijoittumisen, paineistamisen kuin blokkaamisen. Eniten hän käyttää kulmissa ennakoivaa paineistamista ja pyrkii kiekonriistoihin aktiivisesti. Maalin edessä hän luottaa sijoittumiseen ja vastustajan pitämiseen pois maalivahdin näkökentästä. Kiekonriistot hän hoitaa lähinnä mailalla fyysisyyden sijaan. Fyysisyys ilmenee teknisesti hyvissä taklauksissa, joita Zadorov viljenee tasaisin väliajoin. Zadorov vaistoaa hyökkäyspaikat ja reagoi niihin nopeasti, vaikkei hän niihin aktiivisella ennakoinnilla pyrikään. Hänen nousuistaan ei aiheutunut ylivoimahyökkäyksiä omiin. Zadorovin suoritustaso on äärimmäisen varma ja se on horjumattoman tasainen. Hyökkäystaitojen väläytykset kertovat hyökkäyspotentiaalista. Merkki peliälystä on Zadorovin sopeutuminen nopeampaan tempoon pelin edetessä Ruotsia ja Kanadaa vastaan.

HEIKKOUDET
Zadorovin riskittömästä pelitavasta johtuen hänen suurimmat heikkoutensa pysyvät piilossa, jos niitä edes on. Tuomioita heikkouksista voidaan tehdä tapahtuneiden virheiden kautta, eikä sen kautta, mitä olisi voitu tehdä. Zadoroville tapahtui virheitä neljällä tapaa: taklausten tilannekohtaisuus oli heikko, reagointi joukkuekavereiden virheisiin jäi paikoin huomaamatta, reagointi useaan muuttuvaan tekijään oli vajaavaista ja kiekon ylöstuonnit eivät päättyneet syöttöön omille. Kahta ensimmäistä yhdistää keskittymiskyky. Vaikka Zadorov tiedostaa oikean sijoittumisen, niin päättäessään taklata hänen muu ajattelunsa tuntuu hämärtyvän ja hän keskittyy pelkästään taklauksen viemiseen loppuun asti. Omalla alueella hän on erittäin keskittynyt omaan tekemiseensä eikä hän hyvästä pelisilmästä huolimatta reagoi pakkiparin virheisiin tarpeeksi ajoissa. Ruotsin ja Kanadan ylläpitämä kova tempo ei niinkään tuottanut Zadoroville vaikeuksia, mutta kun kiekko ja vastustajat liikkuivat nopeasti puolelta toisella niin hänellä oli vaikeuksia päättää mihin mennä. Yleensä tuloksena oli passivoituminen ja pienoinen jähmettyminen maalin edustalle. Se ei ollut suuri ongelma, mutta ammattilaistason tempossa ongelma voi paisua ilman hyvää opetusta. Kiekon kanssa Zadorovin suurin puute on rohkeus. Kädet ja luistelu ovat riittävällä tasolla hyökkäyksen tukemiseksi, mutta kun Zadorov on ohittanut virheellisesti sijoittuneet vastustajat niin häneltä loppuvat keinot kesken ja tuloksena on riskitön, peliä edistämätön, ratkaisu. Paineen alla Zadorovin kiekkokontrolli murenee ja riskit kasvavat, joten hän esimerkiksi omalla alueellaan päätyy usein pleksipurkuun.

PARANNETTAVAA
Merkittävin huomattava parannusta vaativa tekijä Zadorovilla on hänen itseluottamuksensa. Se ei vaikuta olevan luonnostaan korkealla vaan ajattelutapa vaikuttaa perustuvan ennemmin riskien välttämiseen ja mukavuusalueella olemiseen kuin rauhallisesti oikein pelaamiseen. Toinen luonteeseen perustuva kehityksen kohde on ilkeys, joka täydentäisi Zadorovin kokonaisvaltaisen puolustuspelaamisen. Ilkeästi pelaamisen ajatteleminen häiritsee keskittymistä, joten se täytyisi opetella selkäytimeen ennen toteutusta. Zadorovin on tehtävä jotain luonteelleen vajaavaisen itseluottamuksen takia, joten siinä sivussa saattaa tarttua mukaan ilkeyttä tai muuta luonnetta vahvistavaa tekijää. Pohjois-Amerikassa ei arvosteta sitä, että kaksinkamppailuissa haetaan tasapelejä ja yritetään voittaa ne vain helpon paikan tullen. Zadorovilla on hyökkäyspään ominaisuuksia, kuten pelisilmä ja nopeat kädet, mutta ne tulevat ilmi vain riskittömissä hyökkäyspaikoissa. Vertaisin Zadorovia jo mainittuun Olli Määttään, jonka hyökkäyspotentiaali kyseenalaistettiin puolustus ensin-pelityylin vuoksi, mutta rohkeammin pelatessa tehoja alkoi syntymään. Zadorov on väläytellyt kiekkotaitojaan ja hyökkäyspään pelin lukemistaan, joten oikealla opastuksella NHL-seurojen arvostama all-around-potentiaali tulisi esiin; ja varausennuste parantuisi.

YHTEENVETO
Ykköskierroksen tasoiset ominaisuudet: Luistelutaito, taloudellisuus, puolustuspään aktiivisuus, virheettömyys, koko, nopea pää, tasaisuus.

Parannettavaa:
Luontaisten kykyjen vahvistaminen + Luotto omiin kykyihin nousee ja tekemisestä tulee luontevampaa.
Fyysisen lahjakkuuden hyötykäyttö – Luonteen vahvistamien vaatii paljon vaivaa, älykkyyttä ja viisautta.
Kehittymishalu + Tunteen palon esille tuominen ja rauhallisuuden löytäminen.

Viimeisimpien listojen sijoitukset:

Nichushkin 
Future Considerations #14
Hockey Prospect #11
International Scouting Services #4
McKeens Hockey #4

Zadorov
ISS #17
McK #14

Yakimov
HP #23
ISS #25

Nimimerkki Tormentor teki HFBoardsille tämän mainion listauksen, josta sijoitukset on otettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti