14.7.2012

Tervetuloa


Katsoin eilen leffan Moneyball. Baseballin ei tarvitse olla lähellä sydäntä inspiroituakseen siitä. Minua se inspiroi ja sai aikaan tämän... ei suinkaan koko blogia vaan lähinnä sen katsominen helpotti tämän pitkään stressiä aiheuttaneen johdannon kirjoittamista, heh.

Moneyball-vertaus #1. Se on tarina miehestä, joka haluaa todistaa kykynsä ja joka löytää keinoja toteuttaa haaveintaan rajoitteista huolimatta. Tämä blogi on miehen tarina, joka ei ole vielä kukaan ja joku, jolla on kunnianhimoa etsiä keinoja tulla paremmaksi ja halua todistaa epäiljät vääräksi. Antakaa vapaasti kritiikkiä, muistuttakaa kokemukseni puutteesta ja riittämättömästä lahjakkuudesta tai vaikka taustastani. Kiitos.

Moneyball-vertaus #2. Mies haluaa tehdä muutoksen edistääkseen joukkuensa menestymistä. Tämä blogi haluaa edistää suomalaisten lätkäfanien tietoisuutta junnukiekosta ja tuoda kylmien kakkoshallien seisomapaikoille uusia naamoja, jotta katsomossa olisi edes yksi katsoja, jota kotijoukkueen pelaajat eivät entuudestaan tunne.

Moneyball-vertaus #3. Mies tiedostaa vanhojen toimintatapojen tehottomuuden. Tämä blogi on sodassa lätkäjargoneita vastaan. Asiaa helpottaa haastateltaviksi suunniteltujen henkilöiden vähäinen haastatteluhistoria ja jargonin leviämättömyys selkäytimeen asti. Haastatteluissa pyrin kysymyksenasetteluihin, jotka saavat haastateltavan oikeasti pohdiskelemaan asiaa ja vastaamaan mielenkiintoisesti.

Moneyball-vertaus #4. Mies tiedostaa erilaisuuden potentiaalin ja etsii innovatiivista ratkaisua. Tämä blogi on erilainen pelkästään syntymisellään, sillä suomalaista junnukiekkoblogeista vastaan on tullu ainoastaan Quethasin lätkäblogi. Hatunnosto hänelle! Varsinaisen erilaisuuden huomaa pelaajaraporteista. Isokokoinen, hyvä luistelija ja taitava mailankäsittelijä. Kuulostaa varmaan tutulta, sillä suurin osa raporteista on tuossa muodossa. Jos kahta pelaajaa kutsutaan samoilla epämääräisillä termeillä ja toinen päätyy NHL:ään ja toinen KELA:aan, niin missä ero on tapahtunut? En luota sattumaan vaan tulen seuraamaan prospekteja yksityiskohtaisemmasta näkökulmasta ja painotan harvemmin huomioitavia ominaisuuksia, kuten tasapainoa, vaistoja, älyn tasoa ja reaktionopeutta sekä luonnetta. Pelaajaraporttini ovat ennemmin lahjakkuusanalyyseja, jotka eivät perustu siihen mitä pelaaja tekee vaan MIKSI hän tekee niin.

Moneyball-vertaus #5. Tarina miehestä, jonka joukkueella on täysin erilaiset lähtökohdat kilpailijoihin verratessa. Tämä blogin pitäjä asettuu siihen yhden prosentin lukijajoukkoon, joka ei ole koskaan pelannut taklaukset ja lämärit sallivien sääntöjen alla. Kaikki kirjoittamani vaatii enemmän työtä paitsi perustietojen opettelun, myös maineen puuttumisen edellyttämän tarkan perustelun vuoksi. Moneyballissa manageri pyysi kokematonta apulaistaan tekemään kolme pelaajaraporttia. Apulainen teki 51. 17-kertainen työmäärä on liikaa, kymmenkertainen riittää.

Moneyball-vertaus #6. Vaikean alun jälkeen tulokset paranevat ja maineen kasvaessa suosio lisääntyy. Tämä blogi on tarinansa alussa. Yksittäisiä pelaaja-arvosteluja ja kiven alta kaivettujen henkilöiden haastatteluja. Palautetta antamalla blogin sisältö paranee ja maine kasvaa, jolloin haastateltaviksi suostuvat tunnetummat nimet laajemmalta skaalalta. Tämä blogi on rakennettu kehittymään, mutta se ei koskaan saavuta tavoitteitaan. Nauttikaamme matkasta määränpään sijaan.

Moneyball-vertaus #7. Kaiken edeltävän sai aikaan rakkaus lajia kohtaan. Tämä blogi komppaa.

How can you not be romantic about hockey.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti